הודות לחידושים בלתי נלאים, המספר העצום של
זני קפה, ידע טכני נרחב ותשומת לב לייצור קפה, קוסטה ריקה היא אחת המדינות
המתקדמות לייצור קפה במרכז אמריקה.
תנאי האקלים בארץ משחקים תפקיד גם באיכות
הגבוהה של הקפה המיוצר דפוסי
מזג האוויר האופייניים והיבשים בקוסטה ריקה הופכים את חקלאות הקפה לקשה יותר. עונות יבשות ארוכות ודפוסי מזג אוויר בלתי
צפויים ביטלו למעשה את האפשרות לחקלאות אורגנית. אף
על פי כן, גם הממשלה וגם החקלאים נקטו בצעדים אקטיביים כדי להגן על הסביבה. חלק מההגבלות הללו גם מודיעות על שיטות
העיבוד שבגינן נודע הקפה הקוסטה ריקני.